Ikre Thun

Lexo, me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi (çdo gjë)[Kuran, El-Alak 1 ].

Es-selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu

RETH NESH

Historiku i xhamisë Ikre në Thun

Qendra kulturore Islame – Thun është themeluar në fund të vitit 1999, në Steffisburg (BE). Në ato, vite për herë të parë muslimantë e këtij rajoni posedonin një vend në të cilin mund të kryenin obligimet fetare. Vendi ku muslimanët kryenin lutjet e tyre ishte një magazinë e vjetër të cilën e shëndruan në faltore. Ishte kjo, një nismë e cila kishte për qëillim hapjen e xhamisë vetëm për muajin e bekuar të Ramazanit. Megjithatë, duke e parë interesimin e madh të muslimanëve që jetojnë në këto anë, organizatorët e asaj kohe, e panë të arsyeshme dhe të nevojshme që xhamia e posathemeluar të funksionojë brenda gjithë kohës. Posaçërisht gjatë ditës së premte (xhuma), vikendit dhe festave fetare brenda vitit...

"Urrdhëroni dhe ne do ju presim këtu."

Es-selamu Alejkum
Lexo më tepër
14vite egzistencË
Image Description
Aktualitete

Lajmet  e fundit